Lithium-ion technologie blijft groeien

09/10/2017

Linde gaat zijn portfolio van lithium-ion-gedreven vorkheftrucks uitbreiden tegen het einde van dit jaar. Deze uitbreiding zal gebeuren in Linde vorkheftrucks met hefvermogens van 2, 2.5 en 3 ton.

De technologie is zeer betrouwbaar, energie-efficiënt en makkelijk te gebruiken. Door een constant toegepast voltage, tot 30 procent hogere netto energie winst, betere beschikbaarheid doordat tussentijds opladen mogelijk is op elk gegeven moment en langere levensduur. Daarnaast elimineert Li-ION de noodzaak tot batterijwissels en onderhoud.

Linde breidt zijn portfolio uit, na het zichtbare succes van de introductie van Lithium-ion technologie in de Linde vorkheftrucks met hefvermogen van 1.4 ton tot en met 1.8 ton eind 2016.

Initieel zullen er 2 batterijgroottes beschikbaar zijn. Een batterij met 24,1 kWh ouput en een batterij met 60,3 kWh output. Drie verschillende laders kunnen gecombineerd worden met deze batterijen. Namelijk 9 kW, 17 kW en 30 kW. De gekozen combinatie hangt af van de applicatie. Een voorbeeld: Als er de mogelijkheid is tot regelmatig laden, dan kan het voldoende zijn om een kleinere batterij in combinatie met een grotere lader te gebruiken. Om zo geen stilstanden te kennen. Maar als de batterij vele uren non-stop moet kunnen draaien, dan is het weer verstandig om een grote batterij te kiezen.

Wat betreft de veiligheid is de Lithium-ion technologie ook een aanrader. De onderhoudsvrije lithium-ion batterij elimineert gevaren zoals lekkende batterijzuren, gassen, enzovoort. Ook met overdruk, oververhitting en te diepe ontlading wordt rekening gehouden door middel van een batterij managementsysteem dat constant tal van relevante parameters monitort.  

 

Wilt u meer info over deze technologie? Andere vragen? Contacteer Kenny Vanhemelrijck op kenny@khb.be of 0471 98 00 30